Esittely


Avustajakeskus Sentteri!

Sentteri lähti hankkeesta, jonka tarkoituksena oli luoda toimintamalli henkilökohtaisen avun keskuksille. Tämä malli on nyt käytössä useissa avustajakeskuksissa Suomessa. Kehittämistyöllä oli RAY:n rahoitus ja hanketta tehtiin yhteistyössä alan eri toimijoiden kanssa. Nyt avustajakeskus Sentteri palvelee  Helsingissä ja Kauniaisissa asuvia vammaisia ihmisiä.


Visio

Sentterin päämääränä  oli perustamisvaiheessa käynnistää kuntien kanssa yhteistyössä yhdenmukaisen toimintamallin pohjalta toimivia henkilökohtaisen avun seutukunallisia keskuksia keskeisimmille alueille ympäri Suomea. Seutukeskuksen tehtävänä on välittää avustajia ja sijaisia vammaisille työnantajille sekä tukea ja neuvoa henkilökohtaiseen apuun liittyvissä asioissa.


Tavoite

Avustajakeskus Sentteri ry:n tavoitteena on siis edelleen vuonna 2021 välittää avustajia vammaisille henkilöille sekä tukea  vammaisia henkilöitä työnantajan  roolissa antamalla neuvontaa ja ohjausta niin puhelimitse, sähköpostilla kuin henkilökohtaisissa tapaamisissa. Sentteri pyrkii varmistamaan samanarvoisen kohtelun kaikille vammaisille ihmisille ja saamaan henkilökohtaisen avustajajärjestelmän sujuvammaksi.

Avustajakeskus Sentteri palvelee nyt Helsingissä ja Kauniaisissa asuvia henkilökohtaisten avustajien työnantajia.

Avustajan avulla vammaiset henkilöt voivat, hoitaa asioitaan, käydä työssä tai opiskelemassa, osallistua perhe-elämään ja harrastaa – elää täysipainoista elämää!

Avustajajärjestelmän taustalla on Itsenäisen elämän -ideologia. Henkilökohtainen avustaja on avain osallistumiseen ja valinnan vapauteen.  Tämän rinnalla huomioidaan myös henkilökohtaisen avustajan työnantajan vastuu.


Työntekijät

Avustajakeskuksessa työskentelevät koordinaattorit Marjut Ounila ja Matti Koikkalainen

Avustajakeskus Sentterin pääasialliset tehtävät:
– henkilökohtaisten avustajien rekrytointi ja työnantajien henkilökohtainen   neuvonta ja ohjaus.
– antaa avustajille perehdytystä, tukea, neuvontaa ja ohjausta avustamiseen ja tukea työntekijänä toimimiseen.
– avustajarekisterin luominen ja ylläpito.

Pyrimme vastaamaan Sentterin puhelimeen arkisin klo 09.00 – 16.00. Vastaajapalvelu on käytössä. Viestit kuultuamme soitamme välittömästi takaisin

Yhteyttä voit ottaa sähköpostilla alla olevaan osoitteeseen tai numeroon 045 77324381.

sentteri@sentteri.fi  

Tarvittaessa voit sopia henkilökohtaisen tapaamisajan.

Älä jää henkilökohtaisen avustajan palkkaamisessa yksin – ota rohkeasti yhteyttä!